Autismus a Chardonnay 2

  Autismus a Chardonnay, kombinace, které sama velmi dobře rozumím, protože s osobami s autismem pracuji a zároveň s jedním takovým človíčkem sdílím domácnost. A co si budeme, občas je to na hlavu, občas je to k popukání. Tak jako tak máte radost z každého malého pokroku.

  Druhý díl knihy od Martina Selnera nese druhé jméno "Pozdní sběr". A opravdu je to ideální kniha po dlouhém dni ke sklence bílého. Vtipné příhody z práce s osobami s autismem, stejně jako myšlenky, nad kterými budete rozjímat ještě dlouho po dočtení knihy. Proto je to společně s prvním dílem kniha, kterou si hlídám jako oko v hlavě a budou se rozhodně stěhovat se mnou. 


  Kniha je rozdělena do krátkých kapitol, takže když se do ní "zažerete", stejně jako se to stalo mně s oběma díly, za odpoledne ji přečtete celou. Ale ničemu to nevadí, protože se k ní budete s největší pravděpodobností vracet pokaždé, když na vás padne nějaký splín.

  Některé příběhy mohou vypadat vymyšleně, nereálně. Ale mně stačilo jen pár hodin práce v tomto oboru a stala se mi také spousta situací, do kterých bych nevěřila, že se dostanu. A moje kamarádky z oboru to mají velmi podobně. Hlášky jako "Teto, ty budeš mít plnovous!" "Paní učitelko, vy jste skoro hezká." (tohle si vyslechla kamarádka). Upřímně, slyšet to od někoho v obchodě, asi bych nebyla nadšená. Ale tihle žáčci se vám nesnaží ten den pokazit, naopak se vám ho (většinou) snaží zlepšit pochvalou (a to jakoukoliv).

  Takže pokud je v plánu další díl knihy, rozhodně bude mít místo v mojí knihovně vedle jeho sourozenců, protože tohle jsou knihy, které můžu číst pořád dokola.




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Co mě láká - Jaro 2019

Dopisy na konec světa

Zase po roce (možná i po delší době)